• Krimtips til påskelesningen
  • Kriminelt god påskelesning?

    Påsketid er krimtid! Nedenfor finner du bibliotekar-Annes beste krimtips.

    Påsketid er krimtid! Nedenfor finner du bibliotekar-Annes beste krimtips. Listen er basert på manuset fra arrangementet Krim & kringle, som fant sted på Skedsmokorset, Frogner og Strømmen i mars 2023.

    Den usynlige datteren av Liz Webb (2022)

    Handlingen utspiller seg i England, og handler om Hannah som har flyttet hjem til faren. Han lider av demens, og Hannah sliter med blant annet alkoholproblemer. En natt faller faren ned trappen, og blir sendt til sykehuset. Farens sykdom går litt opp og ned, og periodevis forveksler han Hannah med sin døde kone. Hun ble drept da Hannah var liten. Nå kommer faren med uttalelser som gjør Hannah nysgjerrig. Hva var det egentlig som skjedde med moren, og hvem drepte henne?

    Hannah tar kontakt med broren, Reece som er TV-stjerne og som hun ikke har snakket med på mange år. Forholdet dem imellom er litt merkelig, og han er heller ikke like ivrig som henne etter å finne svarene.  Ved det første møtet har hun kledd seg ut som moren.  Hannah, som på kort tid har slanket seg drastisk, og ikke lengre ligner på seg selv, men sin avdøde mor.

    Sitt nye utseende bruker hun for det det er verdt, både til å vekke den demente farens minner, og skremme broren. Grensene mellom mor og datter blir uklare og Hannah blir snart klar over at det er hun selv som kan være i fare.

    Interessant og spennende bok. Det er et flytende godt språk, med solide skildringer og gode dialoger. Plottet er bra med flere overraskelsesmoment, man vet aldri om det kommer en siste tvist på slutten. På denne måten holder forfatteren på spenninga, og klarer samtidig å skape forvirring hos leser.

    Liz Webb engelsk forfatter debutbok og i gang med bok to.

     

    Åndenød av Amy McCulloch (2022)

    Cecily Wong er journalist i bladet «Wild Outdoors». Hun skal intervjue klatrerlegenden Charles McVeigh, som setter verdensrekord hvis han bestiger fjellet Manaslu (8163 meter over havet). Det er bare en hake, for å få intervjuet, må Cecily komme seg til topps på fjellet. Ganske snart begynner folk å dø på mystisk vis. Cecily finner en lapp festet til teltet sitt hvor det står: Det er en morder på fjellet. Løp.

    Isolert i fjellet, med kun tidvis kontakt med omverdenen, må Cecily ikke bare overleve farene ved å klatre i svimlende høyder - oksygenmangel, gapende bresprekker og skrekkinngytende snøskred - men også en rekke uhell som tyder på at det faktisk finnes en morder som er ute etter å ta livet av dem, en etter en. Og hvor skulle en seriemorder trives bedre enn i et område som allerede går under navnet «Dødssonen»? Klaustrofobisk setting og nervepirrende spenning gjør at denne iskalde thrilleren er vanskelig å legge fra seg. Spesielt klatringen er beskrevet veldig bra.

    Åndenød er på en måte svært selvbiografisk, for forfatter Amy McCulloch besteg selv Manaslu i 2019. Og akkurat som sin heltinne har hun kinesiske røtter. McCulloch har skrevet åtte bestselgende bøker for barn og ungdom, dette er hennes første voksenbok.

     

    Det siste han fortalte meg av Laura Dave (2022)

    Hannah traff Owen da hun var 38 år, og ikke lenge etter flyttet hun fra New York til en liten by nord i California for å bo sammen med ham og hans datter Bailey på 16 år.

    Baileys mor døde i en dramatisk ulykke da hun var liten, og forholdet mellom Hannah og Bailey er temmelig anstrengt. Så forsvinner Owen plutselig, og overlater Hanna en kort beskjed, der det står «Beskytt henne». Samtidig som Owen forsvinner, blir teknologifirmaet han jobber i etterforsket for omfattende svindel, og det er nærliggende å tro at også Owen er innblandet i dette.

    Så dukker det opp en mystisk etterforsker fra Austin i Texas og forhører seg om saken, og like etter det kommer FBI på døra. Dermed begynner Hannah å gå gjennom minnene om Owen, og det er en del som ikke stemmer. Kan dette handle om noe annet enn bedragerisaken?

    Ved hjelp av gode venner finner hun ut at Owen er en annen person enn det han har fortalt henne. Mye i bakgrunnen hans peker mot Austin, og sammen med Bailey reiser hun dit for å prøve å finne ut om fortiden hans. Men hun aner ikke hva hun setter i gang, og snart begynner snøballen å rulle fortere og fortere, og hun risikerer å sette både Bailey og seg selv i stor fare.

    Psykologisk thriller som er spennende og lettlest, med korte kapitler, cliffhangere og overraskende vendinger. Litt usannsynlig historie.

    «Det siste han fortalte meg» blir markedsført som en internasjonal snakkis med 36 uker på New York Times bestselgerliste og skal også bli TV-serie.

    Laura Dave er en amerikansk forfatter som har skrevet flere romaner, men dette er den første krimromanen.

     

    Rødt kort – Kurt Aust (2022)

    Zac Utheim - en temperamentsfull norsk fotballspiller som flytter fra toppklubben i Lazio i Roma, til lille Exeter United i England.

    Klubben har fått våte drømmer om å rykke opp i Premier League. Zac ankommer byen Exeter i Devon i folkevognbussen sin og slår seg ned ved elva litt utenfor byen. Under bordet har sportsdirektøren betalt Zac for å få stanset de ondsinnede ryktene om klubben som en av spillerne fôrer journalisten i lokalavisen med.

    Men Zac har helt private grunner for å komme til Exeter. Han vil finne ut hva som skjedde da den unge, italienske fotballspilleren Luca to år tidligere druknet i elva Exe somrenner stri gjennom byen. Var det en ulykke?

    Rødt kort er en thriller fra et engelsk fotballmiljø der hat, kjærlighet og penger spiller i førstedivisjon. Må ikke være spesielt opptatt av fotball, men det hjelper. De siste 40 sidene av boka er det fotball og kulturquiz.

    Kurt Aust eller Østergaard som han egentlig heter, er dansk, men bodd i Horten i 40 år og vært forfatter i 25 år. Han har også skrevet «Dødt løp» som er en krim rundt sykkelløpet Tour de France.

     

    Kona og enken av Christian White (2022)

    Handlingen utspiller seg på en vinterkald øy utenfor Melbourne på Australias sørkyst. Det hele begynner da Kate og datteren Mia skal møte pappa og ektemann John på flyet fra London. Men John dukker ikke opp, og langsomt går det opp for Kate at han aldri har vært i London, at han løy i skypesamtalene, og at han nå er forsvunnet. Jakten på sannheten om John fører henne til det forhatte, arvede feriehuset på Belport Island. På den forblåste ferieøya er det bare en håndfull fastboende i vinterhalvåret, og de møter Kate med skepsis og motvilje. På øya møter hun Abby, som har måttet forsone seg med at mannen hennes er en morder. De to kvinnene hjemsøkes av det samme spørsmålet: Hvor godt kjenner man egentlig den man elsker? Er det sånn at det fins en sammenheng i det som har skjedd med mennene deres?

    Her skjønte jeg ikke helt hva jeg leste og måtte gå tilbake å lese flere kapitler på nytt. Ingenting er slik det kan virke i denne geniale psykologiske thrilleren.

    Annet hvert kapitel handler om enken Kate og kona Abby. Forfatteren skaper levende personer og fanger stemningsskiftende på øya.

    Thomas Enger: «En meget velkomponert krim, med en tvist så sjokkerende og original at jeg måtte lese boken en gang til for å finne ut hvordan forfatteren fikk det til»

    Christian White er en australsk forfatter og manusforfatter.  Debuterte med boka «The Nowhere Child» på norsk: «Tre dager senere var hun borte» som han fikk priser for og som er lansert over hele verden.

     

    Serier

    Mentalisten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus (2021)

    I «Mentalisten» møter vi de to hovedpersoner: Politikvinnen Mina Dabiri og mestermentalisten Vincent Walder. Hun tilhører en spesialgruppe i Stockholmspolitiet, og er blitt tipset om at Walder kan bidra i en særdeles spesiell sak de har fått i fanget.

    Liket av en ukjent kvinne er funnet innestengt i en kasse, der hun har blitt skåret i stumper og stykker av knivblad som er ført inn i kassen fra utsiden. Det kan minne om et sirkusnummer som er gått fryktelig galt.

    Nå gjelder det å finne gjerningspersonen før vedkommende får flere liv på samvittigheten. Kan Vincent Walder, med sitt kjennskap til magiske bokser, hemmelige tegn og psykologiske irrganger være mannen som løser gåten? Selvfølgelig skjer det flere mord.

    Det er en parallell handling til Kvibille i 1982. Her bor en alenemor med datteren Jane på 16 og hennes ti år yngre lillebror som er mer enn litt interessert i trylling. Det var noe spooky med de gjentatte "besøkene" i Kvibille, som etter hvert får sin forklaring.

    Mye av handlingen dreier seg om dette mentale aspektet. Det er både engasjerende og interessant gjort, samtidig som spenningsoppbyggingen er godt ivaretatt.

    Mina og Vincent har begge sine utfordringer, hun har bakteriefrykt mens han må ha alt til å gå opp numerisk. Mina antibakker alt hun kommer over, mens Vincent aldri knepper den syvende skjorteknappen.

    Han er en mester til å manipulere den menneskelige psyken, samtidig som han, i likhet med Mina, er helt ubehjelpelig sosialt. 

    Spennende bok hvor kvaliteten er langt over de forrige bøkene til Läckberg.

    Camilla Läckberg har skrevet boka sammen med Henrik Fexeus som er en svensk TV-personlighet, forfatter og såkalt mentalist.

    Mentalisme er en underholdningsform hvor utøverne, som blir kalt mentalister, tilsynelatende viser høyt utviklede mentale og intuitive evner. Gjennom en kombinasjon av blant annet psykologi, observasjon, suggesjon og showmanship, samt teknikker hentet fra trylling, gir en mentalist inntrykk av å kunne lese tanker, superhukommelse, gjøre avanserte regnestykker i rekordfart og forutsi fremtiden (Wikipedia).

    Bok en av en serie på tre. Bok to, Sekten, kom i 2022. Camilla Läckberg er også ute Gjøkungen, med en ny bok fra Fjällbäcka.

     

    Grønnøyd monster av Myriam H. Bjerkli (2022)

    Vi møter Vibeke Danielsen, nygift med Christian, som tidligere var gift med hennes avdøde venninne, Birgitte. Det tar ikke lang tid før hun avslører hans mørke sjalusi. Christian jobber i barnevernet, og var Vibekes kollega. Nå har hun tatt en pause fra arbeidslivet, og flyttet inn i huset til Christian i Dølebakken i Sandefjord. Christian har lenge hatt elskerinnen, Reddie. Forholdet er, fra hans side lagt på is. Reddie, derimot er ikke klar for at forholdet skal avsluttes. Faren til Vibeke oppdager forholdet, men dør uventet. Vibeke arver alt han etterlater seg, og blir veldig rik. Ikke lenge etter begynner hun å føle seg dårlig etter at hun har spist.

    Vi møter også politimannen Håkon Haakonsen, som får litt å henge fingrene i. Han har en dement mor, som bor på Nygård Sykehjem i Sandefjord samtidig som han etterforsker drapet på Christians første kone.  Moren påstår at de ansatte mishandler henne, men det bortforklares med at demente sier mye rart.

    Selv om dette er den femte boka om den litt usikre men utrolig hyggelige politietterforskeren Håkon Haakonsen, kan den godt leses frittstående fra de fire foregående. Bjerkli har lagt inn en lett og fin «oppsummering» i starten, som gjør at nye lesere kommer inn i handlingen på en naturlig og enkel måte.

    Myriam H. Bjerkli er et nytt bekjentskap for meg.  Hun skriver en utrolig spennende og velskrevet thriller. Forfatteren gir leserne akkurat nok informasjon til at vi aner sammenhengene, men vi blir ikke sikre før helt på slutten av boka.

    Myriam H. Bjerkli er en norsk forfatter, journalist, frilansfotograf, selger, oversetter, og forlagsredaktør / forlegger bosatt i Larvik. Hun har skrevet flere ungdomsbøker også.

    Hun kom med Elskede Emilie i 2023 som vi ikke har mottatt i biblioteket ennå.

     

    Linje 17 – Ensomt vitne av Lisa Bjerre & Susan Casserfelt

    Nok en skyting i en forstad til Stockholm, enda et ungt menneske er drept, offer i et oppgjør mellom kriminelle gjenger. Men denne gangen er noe annerledes, offeret er en ung kvinne uten kriminell bakgrunn.

    Politibetjentene Lina Kruse og Jack Karlberg er først på stedet. På åstedet er tretten år gamle Eddie, den yngre broren til en beryktet gjengleder. Det viser seg snart at skytingen bare er begynnelsen på en gjengkrig der bare én kan stå igjen som vinner. Når volden eskalerer, blir Eddie revet mellom lojalitet til broren og frykten for å bli det neste offeret. Skal han velge gjengen - eller skal han tørre å vitne?

    Ensomt vitne er en svært dramatisk, realistisk og troverdig Stockholmskrim, mener svenske anmeldere. Perfekt lesning for deg som likte TV-serien Den tynne blå linjen.

    Boka er den første delen av krimserien Linje 17 som finner sted i forstaden Bagarmossen i Stockholm. Begge forfatterne er journalister og Susanne Casserfeldt er også krimforfatter som tidligere har solgt over 250 000 i Sverige.

     

    Når kongen dør – Elina Backman

    31 år gamle Saana har fått sparken som journalist i sladderpressen og gleder seg til å tilbringe sommeren hos tanten sin i idylliske Hartola.  Men snart vekker en gammel, mystisk forsvinningssak nysgjerrigheten hennes. 15 år gamle Helena ble funnet druknet i elven nær Hartolas vakre herregård i 1989. Dødsfallet var mistenkelig, men ble lagt bort som selvmord. Saana begynner å grave i den 30 år gamle saken med tanke på å skrive en reportasje om den. Lokalbefolkningen er ikke glad for dette, ingen ser ut til å ville røre opp i gamle sår.

    Samtidig, i Helsinki, blir en middelaldrende, rik reklamemann funnet død ved den gamle festningen Sveaborg. Han er brennemerket med kongekrone, druknet på tørt land. Kriminaletterforsker Jan Leino og hans team får ansvar for etterforskningen. Det er mange tråder, men få svar, og Jan frykter at drapsmannen skal slå til igjen.  Halvannen uke senere blir enda en mann funnet død med lignende merker, også han druknet, denne gang i den lille bygda Hartola nord for Helsinki. Går det en seriemorder løs i det sørlige Finland?

    Drapssaken fører Jan til Hartola, der Saana befinner seg. Og tilfeldighetene fører dem sammen til en blind date. De er begge skeptiske av natur, men allerede ved første møte slår det gnister.  Kan det dessuten hende at det finnes en kobling mellom de to sakene de etterforsker?

    Detektiv-krim som kan virke inspirert av Kepler, Stieg Larsson og Jo Nesbø.

    Elina Backman: finsk forfatter som er blitt en sensasjon i Finland etter krimdebuten som er første bok i en serie.  Den har vunnet flere priser, og er så langt solgt til 15 land og skal ifølge forlaget bli internasjonal TV-serie.

     

    Sebastian Bergman-serien av Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt

    Sebastian Bergman, kriminalpsykolog, traumatisert og sexmisbrukende mann i femtiårene. Han mistet sin kone og lille datter i tsunamien i Thailand i 2004, noe han ikke har kommet over. Han har mareritt hver natt der han holder datteren i hånden og til slutt mister taket.

    Han var tidligere en del Rikskrim-gruppa som reiser rundt i Sverige og etterforsker drap, men har trukket seg tilbake bla for å skrive bøker. Gruppa består av Torkel som leder gruppa, Ursula, Vanja og Billy. Torkel og han var tidligere gode venner, mens han og den gifte Ursula hadde et forhold.

    I første boka er han hjemme i Västerås for å rydde opp i morens dødsbo. I morens saker finner han et gammelt brev fra en kvinne som påstår å være gravid med hans barn. Rikskrim som er i Västerås i forbindelse med drapet på en 16-årig gutt, ønsker hjelp av Sebastian som er en av Sveriges fremste eksperter på seriemordere. Han blir nysgjerrig på brevet som er undertegnet Anna Ericson og tenker det er en fin måte å komme seg inn i Rikskrim igjen slik at han får tilgang til politiets personregister, slik at han kan finne denne Anna Ericson.

    Sebastian er egoistisk og liker å gjøre ting på egne måter, så det oppstår snart konflikter i gruppa.  Samtidig er de avhengig av hans egenskaper som kriminalpsykolog.

    Så hva er det med disse bøkene? Samtlige har hatt gode historier å fortelle! Ja, det er krim. Ja, det er massemordere. Ja, bøkene er en smule spekulative der de avslutter med GEDIGNE cliffhangers.  Så hva mer er det? For egen del er del helt klart persongalleriet, mer presist Riksmord-gruppa i Stockholm under ledelse av Torkel. Her har forfatterne gjort en formidabelt god jobb, for - det er minst like interessant å lese om dynamikken mellom de riksmordansatte som det er å lese om de aktuelle sakene gjengen driver og oppklarer. Hver av personene har sine spesielle særtrekk, og disse blir naturlig utviklet utover i serien. Dette er en bokserie som bør leses kronologisk.

    Mannen som ikke var morder er første bok i serien. Det har kommet ut syv bøker, og det må bare komme flere.

    Hans Rosenfeld er en svensk krimforfatter, manusforfatter og skuespiller, og kjent TV- og radioprofil i Sverige. Han er blant annen mannen bak den populære dansk/svenske TV-serien Broen.’

    Carl Einar Michael Carlsson Hjorth er en svensk regissør, filmprodusent, manusforfatter og krimforfatter.

    Hjorth har vært produsent for filmen Snabba Cash og vært med på å grunnlegge produksjonsselskapet Tre vänner.

     

    Jana Berzelius av Emelie Schepp

    Jana Berzelius er en vellykket jurist. Men hun husker ingenting fra sin barndom. Og hva betyr den tatoveringen hun har i nakken? Når fikk hun den? Sommeren 1991 våkner den ni år gamle Jana Berzelius opp på et sykehus. Hun husker ikke hvem hun er, eller hvor hun kommer fra. Tjueen år senere er Jana en vellykket jurist og arbeider som statsadvokat. Sammen med politietterforskerne Mia Bolander og Henrik Levin skal hun etterforske drapet på avdelingslederen for Migrationsverket. På drapsstedet finner de flere fingeravtrykk som er så små at de må tilhøre et barn. Etterforskningen tar en uventet vending da det dukker opp et nytt lik, denne gangen en ung gutt. Jo mer Jana graver i guttens bakgrunn, desto nærmere kommer hun sannheten om sin egen fortid.

    Hun har sine dunkle hemmeligheter, som hun knapt er klar over selv. Dette preger hennes personlighet og væremåte og gjør henne lett å like. I motsetning til Mia Bolander, en av politietterforskerne.  Disse to har dårlig kjemi, og Mias følelser for Jana gir til tider historiene et litt komisk preg.

    Emelie Schepp tar oss med inn i en brutal verden.  Det er mange scener i boken som ikke er for sarte sjeler.

    Også i denne serien er det persongalleriet som gjør serien så bra. Jana er en dobbeltkarakter.  På den ene siden gjør hun alt for å opprettholde samfunnets lovverk, mens hun på den andre siden ikke nøler med å bryte loven for å holde sin mørke fortid hemmelig.  Hennes fortid går som en rød tråd gjennom bøkene. Også de to svært forskjellige politietterforskerne Mia Bolander, alltid blakk og klar for en date og trauste Henrik Levin  som alltid har dårlig samvittighet for familien sin for at han jobber så mye er fine karakterer.

    Merket for livet er første bok i serien om Jana Berzelius, og også i denne serien har det kommet ut syv bøker.

    Emelie Schepp (f. 1979) er oppvokst i Motala, men bor nå utenfor Norrköping. Hun har arbeidet mange år som prosjektleder i reklamebransjen, men skriver nå på fulltid. Merket for livet er hennes første roman.  Bøkene utgis i et 20-talls land, og filmrettighetene er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

    Grunnen til at jeg liker disse seriene så godt er hovedkarakterene. De er veldig like på mange områder.  Begge er ensomme, ingen gode venner, slipper ikke andre innpå seg. De har opplevd traumatiske ting, Jana i barndommen og Sebastian som voksen.

    De kan sitt fag.  Sebastian som kriminalpsykolog og Jana som statsadvokat, men de nøler ikke med å bryte loven hvis det kan gagne dem selv. De viser imidlertid mykere sider av seg selv gjennom årene og bøkene.

    Kriminelt god påskelesning? tilbys av

    Andre tilbud

    Julefilm med Filmoteket

    Bilde: Familie som ser julefilm

    Sleng deg i sofaen og kos deg med en julefilm fra Filmoteket.

    Trippel førjulskos!

    Bilde: Ola, Kari og Lars Bremnes

    Lillestrømbibliotekenes gave til Lillestrøms befolkning! Tre flotte opplevelser, gratis, på én gang!

    Lillestrømbibliotekene er nominert til årets bibliotek!

    I dag, 16.11, ble det kjent at Lillestrømbibliotekene er blant fem nominerte til Norsk Biblioteksforenings gjeve pris - årets bibliotek.

    Julens åpningstider

    Bilde: Julekuler

    Vi ønsker alle velkommen til våre julepyntede bibliotek før vi tar litt julefri.

    For en kveld! For en forfatter!

    Onsdag 8. november ble det satt ny og grundig publikumsrekord i bokbad i Lillestrøm. Når billettene til bokbad med Lars Mytting ble lagt ut i sommer gikk det kort tid før alle var revet bort.

    Pepperkakebyen 2023

    Bilde: Pepperkakeslede

    I år kan du igjen se en vakker og kreativ pepperkakeby i Lillestrøm bibliotek!

    Lars Mytting - for stor for Universet!

    Bokbadet med Lars Mytting 8. november flyttes til Teatersalen på Lillestrøm kultursenter etter rekordstor pågang.

    Meråpent i Lillestrøm!

    Bilde: Meråpent i Lillestrøm

    1. november blir Lillestrøm bibliotek meråpent!

    Bibliotekbok savnet!

    Bilde: Bibliotekbok savnet plakat

    Vi starter opp igjen med leveringspåminnelser!

    Var dette verdt å få med seg? | Lillestrøm kulturkonferanse 2023

    Lillestrøm kommune skal for andre gang arrangere en nasjonal kulturkonferanse. Årets tema er "Var dette verdt å få med seg? Kvalitet i kulturopplevelser og kuratering".

    Litt av en fest! | Nedre Romerike litteraturfestival

    Bilde: Litt av en fest

    I år arrangeres Litt av en fest - Nedre Romerike litteraturfestival for første gang! To uker stappfulle med litteraturarrangement fra Nittedal i nord til Enebakk i sør.

    Lillestrøm bibliotek 1 år

    Bilde: Henning Mongstad og Sølvi Tellefsen foran Lillestrøm bibliotek

    I dag fyller Lillestrøm bibliotek 1 år og prosjektleder Henning Mongstad og biblioteksjef Sølvi Tellefsen deler her sine tanker om året som har gått.

    Hva leser en politiker?

    Foto: Johan Brun/Digitalt folkemuseum

    Da vi spurte våre lokalpolitikere om de kunne dele lesetips kom det inn MASSEVIS av ulike bøker - og flere er på vei. Er det noen underlige funn? Vel- kanskje det som er lett å glemme. Politikerne i vår kommune er helt vanlige mennesker!

    Forhåndsstemming i biblioteket

    11. september er det kommune- og fylkesvalg, og du kan forhåndsstemme på biblioteket fra 10. august.

    Lillestrøm er årets kulturkommune!

    Juryen har talt, og vinneren er kåret: Lillestrøm kommune er Norges kulturkommune de neste to årene.

    Snikkikk på høstprogrammet

    Her har du noe å glede deg til på den andre siden av sommeren og det igjen går mot kaldere og mørkere stunder. Du kan reservere billett nå ved å klikke på linkene.

    Sommeråpningstider

    Bilde: Dame som leser tegneserie

    Fra og med 26. juni til og med 20. august er det sommeråpningstider på Lillestrømbibliotekene. Vi ønsker alle en nydelig sommerferie om det er på fjellet, ved havet eller i storbyen!

    Nyhet: Lån symaskin på Lillestrøm bibliotek!

    Nå kan du låne symaskin og sy på biblioteket!

    Festaften med Maja og Lisa

    Bilde: Lisa Aisato og Maja Lunde

    Maja Lunde og Lisa Aisato i samtale med Elisabeth K. Johansen om deres felles, men også respektive utgivelser.

    Sommerles for voksne

    Bilde: Bibliotekar Elisabeth viser frem Sommerles-skjemaet

    I år skal voksne også få være med på Sommerles-moroa! Registrere alt du leser/lytter til i løpet av sommeren i vårt Sommerles-skjema, og bli med i trekningen av flotte premier.

    Bli med på Sommerles!

    Bilde: Sommerles: Natt på biblioteket

    1. juni braker det løs! Lillestrømbibliotekene inviterer alle barn i 1. til 7. klasse i Lillestrøm kommune med på Norges kuleste lesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august.

    Sofi Oksanen kommer til Lillestrøm!

    Portrett av Sofi Oksanen Foto: Toni Härkönen

    23. mai møter du Sofi Oksanen på Lillestrøm bibliotek i samtale med Ragnhild Malfang fra Lillestrøm bibliotek.

    Åpningstider i mai

    Bilde: Norsk flagg foto:  Christian Wangberg / Lillestrøm kommune

    Grønne dager ute, røde dager i kalenderen!

    Hils på Lillestrømbibliotekene | Kari

    Bilde: Besøksbibliotekar Kari foto: Siri Ann Gabrielsen

    Hils på Lillestrømbibliotekene! Hver uke reiser vår besøksbibliotekar, Kari, rundt i kommunen og leverer og henter bøker, lydbøker og filmer hos våre hjemmelånere. Selv om de selvfølgelig setter pris på tilgang til bibliotekets samling, mistenker vi at de setter enda mer pris på besøk av vår blide kollega. La oss bli litt bedre kjent med Kari!

    Hva gjemmer boka?

    Bilde: Barnebibliotekar Marie leser høyt for 2. klasse

    Seks bibliotek, ni bibliotekarer og 1300 andreklassinger. Det er tid for «Hva gjemmer boka?»!

    Årets aprilspøk | Lillestrømbibliotekene låner ut strøm!

    Lillestrømbibliotekene har de siste årene fått mye oppmerksom for sine aprilspøker. I fjor gikk saken om Lillestrømbibliotekene som nudistbibliotek viralt i sosiale medier. Årets aprilspøk om vindmøller på taket ble også fort delt på sosiale medier og kom på trykk i Romerikes Blad.

    Nå kan du booke møterom hjemmefra

    Du kan nå booke Lillestrøm biblioteks møterom hjemmefra via den digitale løsningen Bookup.

    Åpningstider i påsken

    Uansett om du skal på fjellet eller stranden må du ha med deg lesestoff! Sørg for at du får lånt alt du trenger før påskeferien.

    Grønne greier - hver mandag med naturen som fellesnevner

    Hver mandag kl 18.00 skjer det ulike ting i naturens tegn på scenen i biblioteket.

    Hils på Lillestrømbibliotekene | Håkon

    Bilde: Spillbibliotekar Håkon

    Hils på Lillestrømbibliotekene! Det er ikke mange bibliotek i Norge som har en egen spillbibliotekar, men det har vi! Håkon er nyutdannet bibliotekar som skal hjelpe oss å levle opp våre spillkunnskaper. Her er 4 kjappe om han.

    Litteratur som felles opplevelse

    Litterært pusterom Foto: Siri Ann Gabrielsen

    I Litterært pusterom tar vi tilbake høytlesning for voksne. Det krever ingen forberedelser, alt du trenger å gjøre er å møte opp! Oppstart 2. mars.

    Fullt hus på søndagens arrangement med Skåber og Aisato

    Foto: Skåber og Aisato på Lillestrøm bibliotek

    Søndag 5. februar fikk vi virkelig testet ut biblioteket som en stor arrangementsarena! Det var tydelig at publikum satte pris på det ekstraordinære søndagsarrangementet med Linn Skåber og Lisa Aisato.

    Hils på Lillestrømbibliotekene | Elisabeth

    Elisabeth er det nyeste tilskuddet til Lillestrømbibliotekene-teamet. I bibliotekmiljøet er hun kjent for å være en knakende god bokbader og vi gleder oss til å se henne i aksjon! Det blir allerede 5. februar i samtale med Linn Skåber og Lisa Aisato!