• Jul på Lillestrømbibliotekene
 • Bord med pepperkakehus

  Jul på Lillestrømbibliotekene

  Bord med pepperkakehus

  Endelig er det desember, og vi i Lillestrømbibliotekene gleder oss til jul! Det blir tidenes første jul på Lillestrøm bibliotek, og det skal feires med dere! Vi håper du vil ta turen innom biblioteket i desember, enten det er for å se på juletreet, pugge til eksamen, lese avis, se juleteater eller låne en gobok til juleferien.

  Juleteater for store og små

  I samarbeid med Askeladden friteater presenterer vi årets juleforestilling, «Nissefar og Kongens julegave».
  Nissefar og Kongens Julegave» er en musikalsk leteaksjon etter Fjøsnissens julegrøt og Kongens krone. Førjulstida er for Fjøsnissen årets høydepunkt for da får han sin årlige belønning med masse god julegrøt. Hva skjer når Fjøsnissen skal hente grøtbollen på låvebrua og bollen er tom? Noen har vært der og spist opp grøten hans!

  Dette er et morsomt og musikalsk drama hvor vi spiller og alle synger med på kjente julesanger hvor alt til slutt, ender godt.

  Juleteateret spilles på alle avdelingene. Se programmet her.

  Pepperkakehus-auksjon

  I årevis har barnehager og skolefritidsordninger laget pepperkakehus som har blitt lagt ut for salg gjennom Krogsveens Pepperkakehusauksjon. I år skal pepperkakebyen stilles ut på Lillestrøm bibliotek. Grunntanken til auksjonen er «barn hjelper barn», og i år har mange kreative og flinke pepperkakebakere gitt oss mange fine unike bygg. Inntektene fra årets auksjon går til Hjelpende hender – en frivillig organisasjon på Romerike.

  Vinneren av auksjonen blir kåret torsdag 15. desember kl 11.00.

  Utstillinger med julegatetegninger

  Hvert år inviterer julegatekomiteen i Lillestrøm og Romerikes Blad barneskoleelevene i Lillestrøm kommune til den årlige tegnekonkurransen. I år stilles tegningene ut på Varemessa og i Lillestrøm bibliotek.

  Utstillingen åpner mandag 5. desember, og blir hengende til 31.12.

  Juleverksted med Kreativt Miljø

  Mandag 12. desember blir det juleverksted med Malin Rutle fra Kreativt Miljø ved scenen i første etasje på Lillestrøm bibliotek. Vi syr julestrømper, lager lyslykter av syltetøyglass og lager juletrepynt. NB: Ta gjerne med tomme syltetøyglass uten etikett.

  Det blir servering av gløgg og pepperkaker.

  Jul på Lillestrømbibliotekene tilbys av