• Lillestrømbibliotekene er nominert til årets bibliotek!
 • Lillestrømbibliotekene er nominert til årets bibliotek!

  I dag, 16.11, ble det kjent at Lillestrømbibliotekene er blant fem nominerte til Norsk Biblioteksforenings gjeve pris - årets bibliotek.

  Prisen går til bibliotek som har tatt i bruk nye ideer, og som har jobbet utradisjonelt og offensivt og gjerne i samarbeid med andre.  

  I følge juryen er de fem bibliotekene de har valgt blant mange gode kandidater veldig ulike av type og arbeidsfelt, men er like på den måten at de driver god bibliotekutvikling. De arbeider sammen med brukerne og innbyggerne, og er aktive i formidlingen både i biblioteket og utenfor. De er gode forbilder for andre bibliotek.

  Om nominasjonen sier biblioteksjef Sølvi Tellefsen:

  "Dette er er en kjempeære for alle ansatte. Denne prisen henger høyt, og at Lillestrømbibliotekene er kjent i bibliotek-Norge, er stas for oss. Dette viser hvor viktig jobben til hver enkelt ansatt er - at vi blir kronet med enslik nominasjon. Sammen er vi et lag, og dette hadde ikke skjedd hvis vi ikke alle la inn den innsatsen hver enkelt gjør. Vi vil også gi en stor takk til politikerne og til administrasjonen i Kultur for støtten." 

   

  De nominerte til Årets bibliotek 2023: 

  • Samnanger folkebibliotek
  • Sør-Varanger bibliotek, Kirkenes
  • Skolebiblioteket ved Årstad vidaregåande skule, Bergen
  • Fagbiblioteket på Sykehuset i Vestfold, Tønsberg
  • Lillestrømbibliotekene

  Vinneren blir offentliggjort og prisen delt ut på et arrangement på Deichman Grünerløkka 11. januar 2024.  

   

  Om Lillestrømbibliotekene skriver juryen:

  Lillestrømbibliotekene jobber strategisk med å samarbeide med andre, og satser stort på formidling og arrangement. Lillestrømbibliotekene er også med på å gjøre bibliotekene i regionen bedre: De er både fyrtårn og lokomotiv for bibliotekene utenfor Oslo og i Viken fylke.

  Lillestrømbibliotekene har inspirert nabobibliotekene og gjort nabobibliotekene bedre og mer profesjonelle.  Her er det beste praksis på så mange vis, særlig når det gjelder kompetanseheving. 

  Bibliotekene holder et særlig høyt aktivitetsnivå og har aktiviteter for alle. I tillegg er de ansatte ved Lillestrømbibliotekene rause og deler av sin kompetanse. Det er viktig i et fylke og en region som Viken. Et godt eksempel er litteraturfestivalen for bibliotek på Nedre Romerike, “Litt av en fest”, der Lillestrømbibliotekene er lokomotivet i festivalen. De har bidratt med kursing av personale fra andre bibliotek i bokbad, kursing av personale fra andre bibliotek i utstillingsteknikk.

  Lillestrømbibliotekene bidrar også inn i flere grupper med sin kompetanse, for eksempel med erfaringsdeling om brukerinnsikt og systematisk publikumsutvikling i prosjektet NPU-Monitor – publikumsutvikling i bibliotek og kulturinstitusjoner i Viken.

  Les mer om prisen her. 

  Lillestrømbibliotekene er nominert til årets bibliotek! tilbys av