• Bokprat
 • Bokprat. Foto: Christian Wangberg / Lillestrøm kommune

  Bokprat | På nett og bibliotek 02.02.23 kl 11.00

  Bokprat. Foto: Christian Wangberg / Lillestrøm kommune

  Denne bokpraten fant sted på Strømmen bibliotek fredag 2. februar og kan strømmes her.

  Arrangementet er en del av Lillestrømbibliotekenes BibliotekTV. Dette er en arrangementsrekke som både foregår fysisk i Lillestrøm biblioteket og strømmes digitalt på denne siden.

   

   

  Astrid og Birgit i Lillestrømbibliotekene pratet denne gangen om følgende bøker:

  Bob av Helle Helle. 2022
  Dette er historien om Bob, en ung mann, som sammen med kjæresten flytter til København. Hun skal studere – men hva skal han egentlig ta seg til? Romanen handler om det å bli voksen og ikke være bevisst over hvilken retning livet fremover skal ta. Forfatteren skriver humoristisk og varmt og kjedsomheten, men også om dramatikken i hverdagen.

  Alle dagers ende av Jenny Erpenbeck. 2018
  I denne originalt oppbygde handlingen dør hovedpersonen hele fem ganger. Først som spedbarn i Galicia i 1902, så som forelsket tenåring i Wien, deretter som forrådt partifunksjonær i Sovjet, så som berømt forfatter i DDR og til slutt som gammel dame i Berlin. Et intermezzo bak hvert kapittel endrer utfallet, slik at jenta, senere kvinnen, likevel lever videre. 
  Forfatteren gir et rørende portrett av den jødiske kvinnens livsreise, med store hendelser i Europas historie som bakteppe.

  Nordens elefanter og andre bekjente av Tove Nilsen. 2022
  Tove Nilsen forteller her om sitt nære forhold til dyr helt fra barndommen. Dette er også fortellinger om kjente og ukjente menneskers liv som er tett knyttet til dyr. Fortellingene er sanselige og utforskende og vekker nysgjerrigheten.

  Svalbardnotatene av Benedicte Meyer Kroneberg. 2021
  Birgitte reiser tilbake til Longyearbyen for å lage en utstilling. Dette er en fin skildring av Svalbard og miljøet der både i nåtid og fortid. For Birgitte blir det et gjensyn som fører til et oppgjør med fortiden og med seg selv.

  Der det brenner av Benedicte Meyer Kroneberg. 2018
  Vi følger B. gjennom en dramatisk dag i Singapore. Hun jobber som på et krisesenter for kvinner som har rømt fra uutholdelige forhold i jobben som hushjelper. Temaer som ta opp er moderne slaveri, klima og personlig ansvar.

  Bokprat | På nett og bibliotek 02.02.23 kl 11.00 tilbys av