• Erik Lukashaugen
 • Foto: Erik Lukashaugen | På nett og bibliotek 16.02.23 kl 11.00

  Erik Lukashaugen | Børlidikt i ord og toner | På nett og bibliotek 16.02.23 kl 11.00

  Erik Lukashaugen i samtale med Randi Heggland Strøm fra Tyrielden Eidskog Bibliotek. Arrangementet fant sted på Lillestrøm bibliotek torsdag 16. februar og blir liggende tilgjengelig her i en måned.

  Foto: Erik Lukashaugen | På nett og bibliotek 16.02.23 kl 11.00

  Erik Lukashaugen i samtale med Randi Heggland Strøm fra Tyrielden Eidskog Bibliotek. Arrangementet fant sted på Lillestrøm bibliotek torsdag 16. februar kl. 11.00 og blir liggende tilgjengelig i en måned.

   

  Arrangementet er avsluttet. Vi har ikke lenger rettigheter til å vise opptaket.

   

  OM ARRANGEMENTET

  Erik Lukashaugen jobbet i finans og drev med musikk på si. Men vinteren 2011 skjedde det noe spesielt. Han leste Hans Børli, som omtales som Skogens dikter, og i løpet av noen få vinteruker hadde han tonesatt flere av dem. Senere har han utviklet sin musikalske stil videre derifra. Hva er det med diktene til Børli som vekket noe nytt? Hva er forskjellene på å tonesette andres dikt og å skrive tekstene selv? Velkommen til interessant samtale om dikt og musikk med Børli-kjenner Randi Heggland Strøm- og så en liten minikonsert med både egne og andres tekster. 

  «Skogens visesanger» Erik Lukashaugen fikk sitt gjennombrudd i 2013 med debutalbumet «Av en sliters memoarer» som inneholdt tonesatte dikt av tømmerhuggeren Hans Børli. Albumet mottok yatzy i terningkast 6 fra anmelderne og Lukashaugen ble belønnet med Vidar Sandbecks kulturpris «Regnbågåbrua».  

  Høsten 2021 slapp elverumsingen sitt femte album «Det vi rakk» som høstet lovord for både tekster og musikk. Som mottaker av Statens kunstnerstipend komponerer artisten for tiden ny og mer eksperimentell musikk som vil bli fremført på konserter i 2023. Elverumsingen har siden starten vært en av landets travleste viseartister og har spilt mer enn 800 konserter over hele landet. På scenen har han med seg gitarer og harmonium samt en stor porsjon improvisert humor. Hans makker, multiinstrumentalisten Tarjei Nysted, er en konsertopplevelse alene med sitt store talent og tallrike instrumentpark bestående av bl.a. nøkkelharpe, fiolin, mandolin, basspedaler, autoharpe og stroviol. 


  Arrangementet er en del av Lillestrømbibliotekenes BibliotekTV. Dette er en arrangementsrekke som både foregår fysisk i Lillestrøm biblioteket og strømmes digitalt på denne siden.

  Både fysisk og digital deltakelse er gratis, men den fysiske versjonen har et begrenset antall plasser og krever påmelding. Dersom du ønsker å delta på det fysiske arrangementet må du reservere gratis billett her

  Prosjektet er støttet av Helsedirektoratet.

  Erik Lukashaugen | Børlidikt i ord og toner | På nett og bibliotek 16.02.23 kl 11.00 tilbys av