• Få din egen Biblio-baby! En helt ny type frøbank!
  • Årets aprilspøk | Få din egen Biblio-baby! En helt ny type frøbank!

Lillestrømbibliotekekene har gleden av å presentere et nytt prosjekt som tar sikte på å øke fødselstall og sørge for stabil tilvekst av lånere. Gjennom midler fra EU er vi et av flere pilotbibliotek som er plukket ut til å ha vår egen sædbank i biblioteket, basert på bidrag fra egne lånere.

Biblioteksjef Sølvi Tellefsen er begeistret for at Lillestrømbibliotekene kan bidra til å løse et økende samfunnsproblem. «Det fødes altfor få barn i landet, og Lillestrøm velger som alltid å være i front. Vi samarbeider godt med planavdelingen siden vi gjennom dette prosjektet i større grad kan forutsi topper i fødselstall fordelt på boområder. På sikt kan dette prosjektet endre hvordan vi tenke regionplanlegging - og det er helt sikkert at det også vil dra nye brukergrupper til biblioteket!»

Biblioteket inviterer dermed fertile menn til å booke tid til donasjon av sæd. Et eget rom på biblioteket er innredet for å avlegge innskudd. Det kan da bookes tid der bibliotekar leser høyt fra en variert meny med erotiske bøker. Ved behov kan også hårknuten tas ut og brillene skyves ned på nesa. Sæden oppbevares nær skranken i en fryseboks utlånt fra Nebbursvollen for formålet. Vi benytter sous vide teknologi for å sikre at kvaliteten ivaretas i frysekjeden.

For å bruke sædbanken må du ha lånekort og være over 18 år. Da vi ikke dømmer boken ut ifra coveret, velger du sæd etter litterær smak. Allerede nå har vi fått mange henvendelser fra lånere som har lest politiske biografier, noen som liker krim og et par som er veldig opptatt av samtidslyrikk. Det er mulig å sette seg på venteliste hvis det er en spesiell forfatter du gjerne vil ha felles med donor. Låneregisteret krysskobles med utlånsstatistikk og det vil da komme opp varsel ved treff i utvalget. Det er lov å hente ut en porsjon av gangen, og det må vedlegges negativ graviditetstest for å hente ut en ny. Test utdeles ved utlån.

Tilbudet av erotisk litteratur er under utvidelse, og vil etter nyansettelse også bestå av flere språk. Nå kan du velge mellom: Bjørneboe: “Uten en tråd”, Agnar Mykle: “Sangen om den røde rubin”, Anaïs Nïn: “Venusdeltaet”, E.L.James: “50 shades of gray” (her er det flere bøker å velge blant ettersom hvor i serien man ønsker å høre), erotiske folkeeventyr eller “Bridgerton”-serien av Julia Quinn

All informasjon lagres sikkert gjennom GDPR, og donorbarn vil få tilgang til informasjon når de blir 18 hvis ikke annet er avtalt tidligere. Ved positiv graviditetstest vil foresatte motta lånekortskjema for barn og en egen invitasjon til BibloBaby-treff. Lånekortet til både donor og mottaker vil markeres i basen slik at man ikke slumper til å gi doser fra samme donor til andre tilknyttet samme lånekort.

For å teste ut tilbudet har vi gjennomført en vellykket pilot, og Malene Lindgren er en av dem som har mottatt sæd gjennom prosjektet. «Jeg er veldig glad i dansk samtidslitteratur, og da jeg så det var inne en donor som hadde lest Thomas Korsgaard var jeg svært ivrig på å sikre meg akkurat den sæden. Det er vanskelig å finne partnere med samme litteratursmak, så her gjaldt det bare å slå til med det samme. Og det ble full klaff!!»

Book tid ved å sende mail hit med ønsket tid og bok. Da biblioteket utvider åpningstiden nå etter påske vil det kunne være behov for å skyve på avtaler for å sikre en mest mulig privat opplevelse, vi ber derfor om at du setter opp flere alternativer. Det åpnes pr. nå ikke for gruppereservasjoner.

Årets aprilspøk | Få din egen Biblio-baby! En helt ny type frøbank! tilbys av

600 personer var det plass til inne i teatersalen på Lillestrøm kultursenter. Etter pågangen å bedømme burde vi hatt plass til noen hundre til. Sånn går det når Odin Helgheim og Victor Sotberg kommer på besøk til Lillestrømbibliotekene - attpåtil med en splitter ny bok i Edelmotserien!

Er du student eller elev på videregående skole og jobber med en oppgave? Lurer du på hva som skal til for å skrive en god fagtekst?

Strømmen bibliotek

Lillestrøm bibliotek ble åpnet august 2022 og et nytt bibliotek i Skedsmo senter åpner høsten 2024. Nå står Strømmen for tur!

2. april ble det kunngjort at Lillestrømbibliotekene, Lillestrøm er nominert til Norsk Bibliotekforening avd. Vikens bibliotekpris.

Fra og med 2. april utvider vi åpningstidene på Lillestrøm bibliotek.

Bibliotekar med to bildebøker

Påske, tiden for marsipan, krim og selvsagt rumper!

Påskeegg i gresset

Vi ønsker alle en riktig god påske med en god krimbok i den ene hånda og en deilig marsipanbit i den andre!