• Trenger vi egentlig flere hytter? Lillestrømbibliotekene inviterer til debatt
 • Trenger vi egentlig flere hytter? Lillestrømbibliotekene inviterer til debatt

  Norske hytter står ubrukt mer enn 300 dager av året, men likevel bygges det stadig nye hytter. Hvordan bør hyttepolitikken være i fremtiden? Hvordan skal vi bedre utnytte hyttene våre? Og trenger vi i det hele tatt flere?

  En hytte, fra den gamle hytta liggende for seg til den moderne fritidsboligen som ligger i stadig større byggefelt. Disse byggene brukes forskjellig. Mens fritidsboligen i de store feltene som et gjennomsnitt brukes rundt 100 dager i året, brukes den enkle hytta vesentlig mindre.

  I fjellregionene har fritidsboligutviklingen vært den viktigste og stedvis eneste vekstimpulsen for næringslivet i mange kommuner. Utbygging skjer etter plan- og bygningsloven som er underlagt Kommunal- og distriktsdepartementet, og det er den enkelte kommune som forestår planleggingen innenfor gitte statlige rammer, og med regionale og statlige aktørers mulighet for å stoppe planer etter innsigelser. De vel 450.000 byggene står på areal utenfor byer og tettsteder, og bruker utmarksareal, gjerne der det ikke er bebygd fra før. Bør politikken stimulere til denne type næring, eller søke å bremse eller omstille den; eventuelt hvorfor, hvordan og til hva?

  Mandag 4. mars inviterer Lillestrøm bibliotek til hyttedebatt. Samtalen ledes av Tor Arnesen, Forsker ved Østlandsforskning.

  Gratis inngang | BOOK BILLETTER HER

  I PANELET: Marianne Tveito (hytteansvarlig i Inatur), Øystein Sjølie (Høgskolelektor i økonomi ved Høgskolen i Innlandet), Richard Taraldsen (daglig leder i Destinasjon Hemsedal) og Pernille Hansen (nestleder i Naturvernforbundet).

  Trenger vi egentlig flere hytter? Lillestrømbibliotekene inviterer til debatt tilbys av

  Andre tilbud

  Bibliotekar foran bokutstilling

  8. mars er den Internasjonale kvinnedagen og Lillestrøm bibliotek har valgt å markere norsk kvinnehistorie gjennom en rekke arrangement i hele mars.

  Kunnskapsformidler Taran

  Hils på Lillestrømbibliotekene! Taran er det nyeste tilskuddet til Lillestrømbibliotekene. Endelig har vi fått vår egen kunnskapsformidler. Hun skal jobbe med alt fra grunnleggende digitale ferdigheter, studieteknikk til informasjonssøk og kildekritikk.

  De to mest lånte bøkene i 2023

  Enda et leseår er omme og det er like spennende hvert år å se hva som topper utlånslisten på Lillestrømbibliotekene.

  Foto: © Jo Straube / Nobel Prize Outreach

  Våren 2024 Lillestrøm bibliotek en ny arrangementsrekke kalt "Fredskafé", hvor vi tre ganger i halvåret setter fokus på et nytt land, krig eller konflikt.

  Det er aldri for tidlig å begynne å lese for babyen din! Er du hjemme i barselpermisjon, kan BibloBaby være noe for deg.

  Bibliotekar foran bokhylle

  Lillestrøm bibliotek tilbyr nå en lesesirkel der vi leser faglitteratur, ikke skjønnlitteratur.

  Pressreader på nettbrett

  Med PressReader kan du lese aviser og blader fra mer enn 100 land på nettbrett, mobil og fra din egen datamaskin.