• Lesesalongen
 • Bibliotekar foran bokhylle

  Lesesalongen – en lesesirkel med fokus på faglitteratur

  Bibliotekar foran bokhylle

  Lillestrøm bibliotek tilbyr nå en lesesirkel der vi leser faglitteratur, ikke skjønnlitteratur. Faglitteratur er en vid sjanger, men inneholder blant annet biografier, historie og dokumentarlitteratur.

  Vi ønsker med denne lesesirkelen å nå ut til litt andre lesere enn de i en tradisjonell lesesirkel, i tillegg til å rette fokus mot de mange gode faglitterære utgivelsene som har kommet ut de siste årene.

  I vår lesesirkel «Lesesalongen» vil vi fokusere på fortellende faglitteratur av en navngitt forfatter (ikke f.eks. institusjoner eller departement) der litterære virkemidler står til rådighet, men der tilknytningen til virkeligheten altså er opprettholdt.

  I lesesirkelen snakker vi om leseropplevelsen. Lesesirkelmedlemmene må ha lest månedens bok på forhånd. Bøkene kan selvfølgelig lånes i biblioteket.

  Sett deg på venteliste i god tid. Lesesalongen ledes av Elisabeth K. Johansen og finner sted hver første onsdag i måneden kl. 14.00-15.00.

  Meld deg gjerne på i forkant (eljo09@lillestrom.kommune.no) eller møt opp første gang 7. februar i Lillestrøm bibliotek (Boksen)

  Leseplan:

  7. februar: «Like fint å jobbe som å danse» Hilde Hagerup
  6. mars: «Katti Anker Møller – Å bestemme over livet» Hege Duckert
  3. april: «XU-agenter - humleforskeren, journalisten, tryllekunstneren og studenten - tause i 50 år» Edda Espeland
  5. juni: ikke bestemt enda

  Lesesalongen – en lesesirkel med fokus på faglitteratur tilbys av

  Andre tilbud

  Bibliotekar foran bokutstilling

  8. mars er den Internasjonale kvinnedagen og Lillestrøm bibliotek har valgt å markere norsk kvinnehistorie gjennom en rekke arrangement i hele mars.

  Kunnskapsformidler Taran

  Hils på Lillestrømbibliotekene! Taran er det nyeste tilskuddet til Lillestrømbibliotekene. Endelig har vi fått vår egen kunnskapsformidler. Hun skal jobbe med alt fra grunnleggende digitale ferdigheter, studieteknikk til informasjonssøk og kildekritikk.

  De to mest lånte bøkene i 2023

  Enda et leseår er omme og det er like spennende hvert år å se hva som topper utlånslisten på Lillestrømbibliotekene.

  Foto: © Jo Straube / Nobel Prize Outreach

  Våren 2024 Lillestrøm bibliotek en ny arrangementsrekke kalt "Fredskafé", hvor vi tre ganger i halvåret setter fokus på et nytt land, krig eller konflikt.

  Det er aldri for tidlig å begynne å lese for babyen din! Er du hjemme i barselpermisjon, kan BibloBaby være noe for deg.

  Pressreader på nettbrett

  Med PressReader kan du lese aviser og blader fra mer enn 100 land på nettbrett, mobil og fra din egen datamaskin.

  Norske hytter står ubrukt mer enn 300 dager av året, men likevel bygges det stadig nye hytter. Hvordan bør hyttepolitikken være i fremtiden? Hvordan skal vi bedre utnytte hyttene våre? Og trenger vi i det hele tatt flere?