• Lesesalongen
  • Bibliotekar foran bokhylle

Lesesalongen – en lesesirkel med fokus på faglitteratur

Lillestrøm bibliotek tilbyr nå en lesesirkel der vi leser faglitteratur, ikke skjønnlitteratur. Faglitteratur er en vid sjanger, men inneholder blant annet biografier, historie og dokumentarlitteratur.

Vi ønsker med denne lesesirkelen å nå ut til litt andre lesere enn de i en tradisjonell lesesirkel, i tillegg til å rette fokus mot de mange gode faglitterære utgivelsene som har kommet ut de siste årene.

I vår lesesirkel «Lesesalongen» vil vi fokusere på fortellende faglitteratur av en navngitt forfatter (ikke f.eks. institusjoner eller departement) der litterære virkemidler står til rådighet, men der tilknytningen til virkeligheten altså er opprettholdt.

I lesesirkelen snakker vi om leseropplevelsen. Lesesirkelmedlemmene må ha lest månedens bok på forhånd. Bøkene kan selvfølgelig lånes i biblioteket.

Sett deg på venteliste i god tid. Lesesalongen ledes av Elisabeth K. Johansen og finner sted hver første onsdag i måneden kl. 14.00-15.00.

Meld deg gjerne på i forkant (eljo09@lillestrom.kommune.no) eller møt opp første gang 7. februar i Lillestrøm bibliotek (Boksen)

Leseplan:

7. februar: «Like fint å jobbe som å danse» Hilde Hagerup
    6. mars: «Katti Anker Møller – Å bestemme over livet» Hege Duckert
    3. april: «XU-agenter - humleforskeren, journalisten, tryllekunstneren og studenten - tause i 50 år» Edda Espeland
    5. juni: ikke bestemt enda

Lesesalongen – en lesesirkel med fokus på faglitteratur tilbys av